Εδώ βλέπουμε κάποιες χαρακτηριστικές διαφορές στο πολιτικό μάρκετινγκ των δυο εκστρατειών.
Οι Έλληνες της Καππαδοκίας, στην κεντροανατολική Ανατολή, δημιούργησαν στην
– Αξιολόγηση των διευθυντών του Δημοσίου από τους υπαλλήλους τους με ανωνυμοποιημένα ερωτηματολόγια.
Την ίδια στιγμή οι Ιταλοί έλεγχαν τη νοτιοδυτική Μικρά Ασία, οι Γάλλοι βρίσκονταν στην Κιλικία, ενώ στη Ζώνη των Στενών διοικούσε Διασυμμαχική Επιτροπή (στην ουσία οι Βρετανοί).
Γι’ αυτόν το λόγο, παραθέτω ως αφετηρία κάποιες πρώτες προτάσεις, και σας καλώ να τις βελτιώσουμε, να τις συμπληρώσουμε μαζί και να τις επεκτείνουμε σε κάθε τομέα της πολιτικής και της κοινωνίας, μέσα από μία διαδραστική διαδικασία που θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται τις αμέσως επόμενες μέρες.
Μη λαϊκίζετε. Στόχος σας είναι ο πολίτης να κατανοήσει το πλάνο σας και όχι να τον κουράσετε «πλατειάζοντας» σε θέματα που δεν τον ενδιαφέρουν. Πρέπει να θυμάστε ότι ο ψηφοφόρος θα βομβαρδιστεί με λόγους, κείμενα και συνθήματα από όλους τους αντιπάλους σας. Οπότε πρέπει να καταφέρετε να τους μείνετε ως κάτι το διαφορετικό, ως κάτι που αξίζει το στηρίξουν με την ψήφο τους.
Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να παραιτηθούν σήμερα κιόλας από υπουργοί.
Δώστε μεγάλη προσοχή στον λόγο σας. Θα πρέπει να το εξασκήσετε ώστε να είναι το πιο δυνατό σας όπλο. Η κάθε σας ομιλία θα πρέπει να εμπνέει σιγουριά και να βγάζετε την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί ο κόσμος να στηριχθεί επάνω σας.
Παράλληλα με τη δική του εσωτερική αλλαγή, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να θέσει ως στόχο να αλλάξει τη χώρα.
– Παροχή δωρεάν στέγασης στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί σε δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές.
– Μεταφορά των αδειοδοτικών αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση και σύσταση ανεξάρτητων οργάνων (Περιφερειακοί Διαμεσολαβητές) με αρμοδιότητα την υποστήριξη των πολιτών όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις περιφερειακές αρχές.
Κλείνονται έτσι στον εαυτό τους, επηρεάζονται ψυχολογικά και τελικά χάνουν πολύτιμες στιγμές με τους φίλους τους ή την οικογένεια τους.
Άλλοι πάλι όπως ο Ιωάννης Μεταξάς είχαν επιχειρηματολογήσει πως η μικρασιατική εκστρατεία θα ήταν καταδικασμένη να αποτύχει εξαρχής, καθώς η Ελλάδα δεν είχε τα απαραίτητα μέσα για να κυριαρχήσει στα οροπέδια της κεντρικής Μικράς Ασίας όπου και θα κρινόταν τελικά η έκβαση του πολέμου. Αίτια[Επεξεργασία
Οι διπλωματικές ικανότητες του Βενιζέλου είχαν άλλωστε ήδη δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για τις ελληνικές διεκδικήσεις στη Μικρά Ασία, καθώς και η ανάγκη να προστατευτούν οι χριστιανικοί πληθυσμοί της Ιωνίας από δολιοφθορές των Τούρκων ατάκτων. Η κατάληψη της πρωτεύουσας της Ιωνίας έγινε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και χωρίς αντίσταση (αν και κατά τις πρώτες ημέρες καταγράφηκαν αρκετά αιματηρά επεισόδια με ευθύνη και των δύο πλευρών), τοποθετήθηκαν ελληνικές διοικητικές αρχές που υπήχθησαν στις εντολές here του αρμοστή Αριστείδη Στεργιάδη και ξεκίνησε η προσπάθεια να αναχαιτιστούν οι εχθρικές επιβουλές, με στρατιωτικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις προς τα ενδότερα.